NP Elektroakustik A/S

Niels Peter Petersen, der var firmaets stifter, startede virksomheden som et enmandsfirma hjemme i sin villa i Stilling i 1958. Senere flyttede firmaet til Industrivej 3a i Stilling i 1958. I 1984 var personalet vokset til 23.

Firmaets omsætning blev fordoblet på få år sidst i 1970erne - eksportindtægten alene var på 10 mio. kr.

Hvorfor nu denne pludselige succes? Det skyldtes nogle højt specialiserede produkter og en lov fra 1977, der gav 40 % i tilskud til udviklingen af nye produkter. Det medførte et kontant tilskud på 300.000 kr., der blev anvendt til at lave detaljerede tegninger, som siden kunne bruges, når dele af produktionen blev lagt ud til underleverandører.

Det første produkt med statsstøtte var en videreudvikling af en lille bærbar mixerpult på kun 5 kg, som man tidligere havde leveret 50 stk. af til Danmarks Radio.-  I øvrigt firmaets største kunde med et samlet indkøb gennem årene på 20 mio. kr.

Firmaet har også fremstillet store mixerpulte, såkaldte redigeringspulte, som i firmaets velmagtsdage blev solgt for 30.000 kr. pr. stk.

Vareudvalget omfattede også avanceret lydudstyr til professionelt brug i radio-, grammofon-, og videostudier - for ikke at nævne Aalborg Teater og en restaurant i Fredericia.

Inden for alle de nævnte områder var firmaet det eneste af sin art i Danmark. Bag på musikanlæggene stod der beskedent: "Verdens eneste HI-FI anlæg med automatisk lysstyring og dynamisk effekt".

Link til WikipediA om Lydmikser.

Kilde: Jyllands Posten d. 16. maj 1984.

---

Fotos:

Henning Schou Nielsen arbejder ved fræseren. 1984. Foto: TH.

Frokostpause 1984. Henning Nielsen, Niels Jørgen Nielsen, Thorvald Halkjær, Per Westendal. Foto udl. af TH.

Red. 10.11.2010. TH og LK.

---oooOooo---

Til Erhverv

Til forsiden