Til forsiden

Rundt på arkivet -

en arbejdsdag på Skanderborg Egnsarkiv

 

 

Huset på Adelgade 46 er bygget omkr. 1905 og blev taget i brug som egnsarkiv i maj 1989.

 

Den oprindelige rumopdeling i huset er i store træk bevaret. Det er hyggeligt at opholde sig og arbejde på arkivet, selvom indretningen ikke passer særlig godt til formålet

 

 

 

 

 

 

Jens Caspersen er den gennemgående person alle ugens dage. Han kender arkivet ud i de mindste detaljer og henter gerne interessante ting frem fra gemmerne.

 

Helle Jardenbæk arkiverer billeder, og hun gør det omhyggeligt. Sommetider får et billede en ekstra tur i "maskinen", før hun er tilfreds. Hun har gennem det sidste halve år gjort en stor indsats for, at mange billeder fra vores område er kommet med i arkivets samling.

 

 

 

Leif Juul Pedersen er leder af arkivet - desværre ikke på fuld tid. Han tog godt imod os, da vi begyndte at arbejde med vores hjemmeside i 2005. Det blev hurtigt til et samarbejde, der stadig er uformelt - og godt!

 

Holger Thyssen arkiverer aviser, der har stof fra det område i Skanderborg Kommune, der udgjorde kommunen frem til 31.12.2006. Det drejer sig om UgeBladet, Horsens Folkeblad, Århus Stiftstidende og Midtjyllands Avis.

 

 

 

 

Lisbeth Mathiasen arkiverer aviser. Arkiveringen, som sker digitalt, sætter os i stand til på et senere tidspunkt at søge efter et bestemt emne, navn, foto o.s.v.

 

 

 

 

 

Et hurtigt møde...........................>

 

 

 

 

 

 

 

 

Her ses en af de mere end 20 scrapbøger med avisudklip fra Stilling 1980-2002. Udklippene er samlet af Astrid Hansen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er også aviser, der er 50 eller 100 år gamle. Her er det Skanderborg Social-Demokrat fra 1924.

 

 

Stilling Gram

 

Lokalhistorie:

 

 

 

 

<....Thorvald Halkjær og Lisbet Nielsen

 

 

 

 

 

 

Leif Køhler Jensen og Thorvald Halkjær....>

lkj marts. 2007