Fiskehandler Jørgen Laursen ("Buller-Jørgen").

 

- fotos udlånt af Henning Laursen -

 

 

 

Dagmar og Jørgen Laursen

 

 

 

Familien Dagmar og Jørgen Laursen kom til Stilling omkring 1940 og flyttede ind i "huset i Hwollet", hvor både "Per i Hwollet" og senere "Fiske-Laus" havde boet. Dagmar er født i Fensten, og Jørgen er født i Mesing.

I familien var der 7 børn, men de har ikke alle boet i Stilling.

 

Sammen med huset "overtog" familien faktisk en tidligere beboer, Blinde Ras (Rasmus Svenningsen) der p.g.a. sit handicap, ville have svært ved at følge den tidligere ejer til en anden by. Han var godt kendt i Stilling og her kunne han selv finde rundt.

Blinde Ras boede hos familien til sin død i 1957.

 

Fra ejendommen, (matr. 12A) der i begyndelsen bestod af 17-18 tdr. land, blev udstykket flere grunde og også det nuværende stadion samt en del af Anlægget. Et område, som gamle Stilling borgere sætter højt.

 

 

 

"Hwollet"

 

 

Jørgen Laursen ernærede sig som fiskehandler. Han købte fisk på fiskeauktionen i Århus hos fiskegrosserer Peter Jensen. Det foregik på den måde, at han om eftermiddagen indtelefonerede sin ordre til grossisten - som så sørgede for, at den ønskede fiskemængde blev sendt med toget, så den var i Stilling næste morgen kl 6. Fisken var iset, og Jørgen Laursen kunne nu afhente sin bestilling direkte fra togvognen og køre ud på dagens landtur. Der var faste landture til de omkringliggende småbyer, f.eks. Virring-Vitved, Fruering-Skårup og til Jeksen-Mesing.

Jørgen Laursen havde en lille lastvogn (Ford) med lad og en slags kølekasse bygget på ladet.

 

Midt i 50'erne rammes Jørgen Laursen af en blodprop, og han sælger bilen til en mand i Foerlev. Jørgen Laursen dør i 1957.

Nogle måneder efter dør familiens faste logerende, Blinde Ras, også.

 

Der er stadig hjemmeboende børn, og Dagmar Laursen bliver boende i huset, til hun dør i 1985.  I 1987 nedrives huset for at give plads for det, der i dag hedder Søfaldet.  To af sønnerne har bygget hus her.

 

 

Efter samtale med Boye, Else og Henning Laursen - febr. 2007/LN

 

Ejere:

 

Niels Jensen

Niels Jacobsen 1854

Rasmus Christiansen 1865

Niels Laursen Brandt 1867

Hans Frederik Sørensen 1874

Ernst Bruhn 1877

Frederik Blom 1883

Christen Nielsen 1884

Niels Severin Andersen 1887

Ane Jensine Andersen 1928

P.S. Petersen 1937

Jørgen Laursen 1942

Dagmar Laursen 1959

Byggeselskabet af 1. maj 1985 ApS

(Ingrid Simonsen 1986)

Huset nedrives 1987.

 

---oooOooo---

Tilbage til Biografier

Til Erindringer

Til forsiden